Pink epertorta, pink habbal

Hozzávalók:

4db tojás

25dk cukor

1dl étolaj

1dl tej

20dkg liszt

fél csomag sütőpor

eper puding

Díszítéshez:

25 dkg eper

 tejszínhab

 ételfesték

 Elkészítése:

A tojást ketté szedjük, a fehérjét külön felverjük egy kis cukorral. A sárgáját, a többi cukrot, olajat és a tejet jól kikeverjük, majd a liszttel összekevert sütőport leszitálva beletesszük és tovább keverjük csomó mentesre. Majd ha kész akkor óvatosan,  fehérje habbal össze összekeverjük. A formát olajjal kikenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Mikor kész, kihűlt a tészta akkor kettévágjuk és a belsejét, eper pudinggal bekenjük és eper darabokat rakunk bele, majd újra összeragasszuk. A  tetejére és az oldalára is kenünk a pudingból.

Díszítés:

A tejszínhabot ételfestékkel és egy kis kristálycukorral felverjük. ( ügyeljünk arra a hogy a tejszín hideg legyen, mert akkor jobban verődik )

Jó kemény habbá felvertük, azután habzsákba beleszedjük és a képen látható módon feldíszítjük. ( vagy a fantáziánk szerint )

( a poharakban eper turmixot tettünk, és pink tányérral terítettünk )

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek