Texasi Corn Dog

Hozzávalók:

1 csésze kukoricaliszt,

1 csésze rendes liszt,

1/4 teáskanál (tk) só,

1/8 tk.bors,

1/4 csésze cukor( én kevesebbet tettem),

4 tk.sütőpor,

1 tojás,

1 csésze tej,

16 frankfurti virsli (én félbevágtam), 16 hurkapálca. (ezeket is megfeleztem).


Egy mélyebb edénybe összekevertem a száraz hozzávalókat, egy kisebb edénybe a folyékonyakat, majd hozzá adtam a szárazakhoz. Jól elkevertem. (Sűrű palacsinta tészta szerűnek kell lennie, hogy ne folyjon le).

E gy vokban 1 liter étolajat jól felmelegítettem. A hurkapálcára felszúrt (kb. 3/4 részig) virsliket először lisztbe, majd a masszába forgattam és az olajba kisütöttem, kb. 3-4 db egy kör. A pálcikákat is beletettem az olajba, így megsült.

Kertész Márta ( receptje)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek