2011. évi események fényképei

Folder 2011 Farsang
 
Folder 2011 Közgyülés
2011. március 06-án presbiteri ülés ennek alkalmából lelkészünk a 10-dik évfordulójára kapott új Luther kabátban tartotta az isten tiszteletet. Új presbiter, Pallagi Sándor választása és iktatása. Janecskó János - Dr. Németh Csaba Múlt, Jelen, Jövő...? című könyv bemutatása.
Folder 2011 Hittanverseny
Győzelem!!! A Kelet-Békési Egyházmegye hittan-versenyét, amelyet az Országos Ifjúsági Iroda írt ki, március 26-n került megrendezésre a jaminai, pesterzsébeti gyülekezetben. Két korcsoportban történt a megmérettetés: 1-4 és 5-8 osztály. Gyülekezetünket egy alsós és két felsős csoport képviselte. Az alsósok negyedikek, a két felsős csoportunk elsőségét csak két pont döntötte el. A győztesek/73 pont/: Liska Áron, Falaty Balázs, Bojczán Endre és Jakab Ádám. A második helyezet/71 pont/t: Ács Anett, Patkás Renáta, Harsányi Kitti és Gajdács Vilmos. A jövő reménységének csapata: Martincsek Levente, Bajó Brandon és Gahler Andreas. Fényképek a galériában tekinthetőek meg.
Folder 2011.04.08. Országos hittanverseny V. helyezés
5-dik helyezést hozta el a gyulai csapat!! Gratulálunk nekik!! 16 csapatból nagyon-nagyon szép eredmény!! Liska Áron, Falaty Balázs, Bojczán Endre és Jakab Ádám köszönjük nekik!!
Folder 2011.április 10.Erin és Ryan Long,Audrey Elaine Áldása
Erin és Ryan Long három évvel ezelőtt érkezett Gyulára egy nemzetközi nyelv-program révén. Fiatal házasokként angolt tanítanijöttek, szállásuk Sarkadon volt/egy éven belül átköltöztek Gyulára/, de Erin a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban tanított, Ryan pedig a sarkadi gimnáziumban. Hitoktató-lelkészként második munkahelyem a Karácsonyi, itt ismertem Erint, aki magányosan csendben várta a csengő hangját. Bátorságot merítettem és angolul érdeklődtem róla-róluk. Így tudtam meg, hogy mélyen hívő családból származnak és egy neo-protestáns gyülekezethez tartoznak. A beszélgetésből jutottunk el az első angol istentiszteletig, a személyes találkozásig. A magyar nyelvű alkalmaink rendszeres látogatói, számomra nagy kihívás, hogy minden vasárnapra legyen egy angol nyelvű istentiszteleti anyag is számukra. Részt vettek az ifjúsági munkában és a családi napokon, ünnepségeken. Itthon érzik magukat és csodálják Gyulát, amely városról a távoli Portland Oregonban is tudnak. Erin áldott állapota örömmel töltötte el a gyülekezetet, gyermekük Audrey Elaine születése a mi büszkeségünk is. Hitük szerint a felnőtt-keresztséget vallják, gyermeküket örömmel hozták el először a templomba és kérték Isten áldását életükre. Erin és Ryan élete igazi példa, a hűségről, a fiatalság tisztaságáról, a szeretetről és az Isten szolgálatáról. Június végén utaznak haza.
Folder 2011. április 20. Passió
Teológus Passió Gyulán-címmel hangzott a toborzó hirdetés szövege. Lelkészként mindig félek attól, ha valaki-valakik valami jót feldolgoznak és átdolgoznak. Most is aggódtam az egyházakat fenyegető liberális nézetek előretörésétől. Megérkezésük már eloszlatta félelmeim egy részét. Kedves fiatal teológusok és talán leendő szolgatársak léptek be templomunkba lefegyverző mosollyal. Tudták, hogyan kell a lelkészt levenni a lábáról: megdicsérték a templomot és természetesen ebben egyet is értettünk. Medgyesegyházáról való érkezésük, két előadás után összeszokott csapat készítette elő a díszletet. A közös imádság az irodában elindította újra a Wass Albert karácsonyi verse alapján a "mesét". A gyülekezet csendben és csodálattal követte az előadást, nem volt súgólyuk és nem is volt rá szükség, mert nem színházi előadás volt, hanem bizonyságtétel. Mindannyiunk bizonyságtétele. Különleges volt a szeretett tanítvány János és Mária szerepköre, a hitelesség és fikció kombinációja. Külön köszönet Zsíros András otthonigazgató úrnak, a mentornak, aki nyitó és záró gondolataival illő keretbe foglalta a nagypénteki evangéliumot. Köszönetünket egy-egy Evangélikusok Békés Megyében kiadott könyvel igyekeztünk kifejezni. Hevenyészett gondolataimat Nepp Zsuzsanna teológushallgató emlékének ajánlom, aki 20 esztendővel ezelőtt a passiókörút alkalmán autóbalesetben hunyt el. A teológus passiók az én szívemben az ő emlékét idézik fel. Feltámadunk! A képeket Jakab Ádám készítette, köszönjük szépen!
Folder 2011.Május 15. Anyák napja
Köszönjük szépen Edinának és Béla bácsinak, hogy gondoltak az Édesanyákra és a gyerekekkel egy kis kedves műsorral és virággal készülve lepték meg Őket.
Folder A csonka lelkészcsalád Németországban
2011.04.29-2011.05.13
Folder 2011. június 19 ( Tanévzáró és Ryan-nék búcsúztatója )
 
Folder Családos tábor Boga-völgye 2011.06.24-26
"Boga -völgye családi tábor száraz pillanatai"
Folder 2011.07.17 Gyöngyösi Károly kiállítás megnyitója
 
Folder 2011.Július 29-Augusztus 10.Egyházmegyei ifjúsági tábor Németország/Berlin-Wittenberg/
 
Folder 2011.09.02-04. Templomszentelési hétvége
Szeptember 2. Péntek 17 óra – találkozás a gyülekezet vezetőségével, Előadás: Tisztújítás előtt fél évvel, avagy milyen az ideális presbitérium, presbiter? Szeptember 3. Szombat – Gyülekezeti nap 10 óra – Nyitó áhítat/Helyszín - Katolikus Kisiskola/ 10.30 – Gyermekeknek Kézműves Foglalkozás, Fiataloknak IFI-sarok/Kisiskola/ 10.30 – Az evangélikus családkép – milyenek vagyunk és miben változzunk?/Helyszín-Katolikus Gyülekezeti Ház - Régi Posta/ 12.30 - Étvágygerjesztő - Egy rövid családos vetélkedő/Kisiskola/ 13.30 – Közös ebéd/Forró Kutya azaz Hot-Dog/ 17.00 – Köszöntő/Helyszín: Templom/ 17.15 – Szakszofon és templom? 17.45 – Egy magyar orvos Japánban – Fukushima és a japán nép – dr. Iványi Tibor 18.30 – Erkel Ferenc Vegyeskar 18.45 – Záró áhítat Szeptember 4. Vasárnap – Tanévnyitó istentisztelet 10 óra – Istentisztelet úrvacsoraosztással 12 óra – Közös ebéd/Katolikus Közösségi Ház/
Folder 2011. szeptember 16. Első vallásora és a zsákfotelek
 
Folder 2011.10.16 Teremtés ünnepe
 
Folder 2011.11.18. V. Jótékonysági bál
 
Folder 2011.12.03. Evangélikus Adventi koncert
 
Folder 2011.12.09.Mikulás ünnepség
 
Folder 2011.12.24 Szent este
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek