Húsvéti torta ( Kangi és Helló Kitty)

Hozzávalók:

4db tojás

25dk cukor

1dl étolaj

1dl tej

20dkg liszt

fél csomag sütőpor

lekvár, vagy puding

Díszítéshez:

ételfesték ( tescoba kapható )

kristálycukor

csokimáz

Elkészítése:

A tojást ketté szedjük, a fehérjét külön felverjük egy kis cukorral. A sárgáját, a többi cukrot, olajat és a tejet jól kikeverjük, majd a liszttel összekevert sütőport leszitálva beletesszük és tovább keverjük csomó mentesre. Majd ha kész akkor óvatosan,  fehérje habbal össze összekeverjük. A formát olajjal kikenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. ( én tojás alakú jénai edényben sütöttem a tortát )

Mikor kész, kihűlt a tészta akkor kettévágjuk és a belsejét, lekvárral bekenjük, majd újra összeragasszuk.

Díszítés menete:

Egy papírra kinyomtattam a kedves figurát, de lehet ezt mesekönyvből is venni sajnos nem vagyok ügyes rajzoló én ezért csináltam így. A papír lapra rátettem egy celofánt és a megolvasztott torta bevonóval körberajzoltam a figurát. Ez kb. 10 perc alatt megkötött. Utána a torta felé helyeztem a lapot óvatosan fejjel lefelé rátettem a mintát, sajnos törik a vékonysága miatt, de rá lehet tenni, vagy vastagabb csoki szegélyt kell csinálni.

A torta tetejét is meg lehet kenni, nagyon vékonyan a lekvárral, hogy jobban oda tapadjon a cukor, esetleg pudingot is főzhetünk a tetejére és a belsejét is azzal tölthetjük meg. ( de, a pudingra hidegen tegyük a cukros díszt mert elolvad)

Így kapunk egy formát amit, étel festékkel összekevert kristálycukorral töltünk ki. Kis kanállal lehet nagyon szépen dolgozni. ( ez egy kicsit idő igényes, de nagyon mutatós utána.

Kellemes készülődést!!

Jó étvágyat

 

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek