Húsvéti torta ( Kangi és Helló Kitty)
Hozzávalók:
4db tojás
25dk cukor
1dl étolaj
1dl tej
20dkg liszt
fél csomag sütőpor
lekvár, vagy puding
Díszítéshez:
ételfesték ( tescoba kapható )
kristálycukor
csokimáz
Elkészítése:
A tojást ketté szedjük, a fehérjét külön felverjük egy kis cukorral. A sárgáját, a többi cukrot, olajat és a tejet jól kikeverjük, majd a liszttel összekevert sütőport leszitálva beletesszük és tovább keverjük csomó mentesre. Majd ha kész akkor óvatosan, fehérje habbal össze összekeverjük. A formát olajjal kikenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. ( én tojás alakú jénai edényben sütöttem a tortát )
Mikor kész, kihűlt a tészta akkor kettévágjuk és a belsejét, lekvárral bekenjük, majd újra összeragasszuk.
Díszítés menete:
Egy papírra kinyomtattam a kedves figurát, de lehet ezt mesekönyvből is venni sajnos nem vagyok ügyes rajzoló én ezért csináltam így. A papír lapra rátettem egy celofánt és a megolvasztott torta bevonóval körberajzoltam a figurát. Ez kb. 10 perc alatt megkötött. Utána a torta felé helyeztem a lapot óvatosan fejjel lefelé rátettem a mintát, sajnos törik a vékonysága miatt, de rá lehet tenni, vagy vastagabb csoki szegélyt kell csinálni.
A torta tetejét is meg lehet kenni, nagyon vékonyan a lekvárral, hogy jobban oda tapadjon a cukor, esetleg pudingot is főzhetünk a tetejére és a belsejét is azzal tölthetjük meg. ( de, a pudingra hidegen tegyük a cukros díszt mert elolvad)
Így kapunk egy formát amit, étel festékkel összekevert kristálycukorral töltünk ki. Kis kanállal lehet nagyon szépen dolgozni. ( ez egy kicsit idő igényes, de nagyon mutatós utána.
Kellemes készülődést!!
Jó étvágyat