Savanyú káposzta ágyon sült kolbász
Hozzávalók:
1 Pár Friss kolbász / ízlés szerint csípős vagy csemege /
1 kg savanyú káposzta
fekete Bors
Delikát
Elkészítése:
A savanyú káposztát kóstoljuk meg, ha túl savanyúnak találjuk mossuk át. Helyezzük egy mélyebb tepsibe szórjuk meg még kis delikáttal és fekete borssal, helyezzük ra a kolbászt, amit egy kicsit szurkáljunk meg.
A tepsit fóliával takarjuk le és tegyük be előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc után fordítsuk meg a kolbászt és szurkáljuk meg azon az oldalon is. 15 perc múlva vegyük le a fóliát, a kolbászt emeljük ki és a káposztát keverjük össze, ha kolbász zsiradékát soknak találjuk öntsük le. Helyezzük vissza a kolbászt és további 15-20 percig süssük.
Elkészítési idő 1 óra, és közben nem kell mellette állni.
Jó étvágyat! A lelkész