Réteslap kosárka

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

olaj

muffin sütő

Töltelékhez:

1 csomag vaníliás puding

fél liter tej

1 tojás fehérje

1 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

 

A kosár elkészítése:

A réteslapot kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, de lehetnek ezek tégla lapok is, ahogyan sikerül.

Minden kis lapocskát le kenünk olajjal és a muffin sütő kis lyukait kibéleljük vele úgy, hogy a lapok fedjék egymást. ( a lényeg, hogy ne, legyen rajta lyuk, akár több lapot is tehetünk egymásra, de egy lap is elegendő ahhoz, hogy a tészta majd meg tudja tartani a tölteléket.)

Előmelegített 180 fokos sütőbe kb. 10 percig sütjük, amíg a réteslap aranybarna lesz.

Ki vesszük a sütőből pár percet várjunk, hogy a tészta kihűljön, mert különben szét fog esni.

1 csomag rétes lapból kb. 30-35 kosárka jön ki.

Töltelék:

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, teszünk még hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. Amikor kész a puding még forrón hozzá keverjük az 1 felvert tojás fehérjét. Majd a kihűlt kosarakba egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk.

( tehetünk hozzá gyümölcsöt, vagy csak friss gyümölcsöt zselatinnal, akármilyen pudingot ugyan így elkészítve )

Elkészítési idő. kb: 1 óra

Jó étvágyat!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek