Réteslap kosárka
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
olaj
muffin sütő
Töltelékhez:
1 csomag vaníliás puding
fél liter tej
1 tojás fehérje
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A kosár elkészítése:
A réteslapot kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, de lehetnek ezek tégla lapok is, ahogyan sikerül.
Minden kis lapocskát le kenünk olajjal és a muffin sütő kis lyukait kibéleljük vele úgy, hogy a lapok fedjék egymást. ( a lényeg, hogy ne, legyen rajta lyuk, akár több lapot is tehetünk egymásra, de egy lap is elegendő ahhoz, hogy a tészta majd meg tudja tartani a tölteléket.)
Előmelegített 180 fokos sütőbe kb. 10 percig sütjük, amíg a réteslap aranybarna lesz.
Ki vesszük a sütőből pár percet várjunk, hogy a tészta kihűljön, mert különben szét fog esni.
1 csomag rétes lapból kb. 30-35 kosárka jön ki.
Töltelék:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, teszünk még hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. Amikor kész a puding még forrón hozzá keverjük az 1 felvert tojás fehérjét. Majd a kihűlt kosarakba egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk.
( tehetünk hozzá gyümölcsöt, vagy csak friss gyümölcsöt zselatinnal, akármilyen pudingot ugyan így elkészítve )
Elkészítési idő. kb: 1 óra
Jó étvágyat!