Szezámagos rántott hús tepsiben
Az ízlés szerint választott húst ( pulyka, csirke, disznó stb... ) , be sózzuk.
Liszt, tojás, szezám magos zsemle morzsában megforgatjuk a hús szeleteket.
Majd a be panírozott húst olajba mártjuk, majd egy sima tepsibe betesszük. Így teszünk minden szelettel amíg a tepsink tele nem lesz a panírozott olajba mártott húsokkal.
Előmelegített 180 - 190fokos sütőbe tesszük és kb. 10 perc sütés után megfordítjuk a húsokat majd újabb 10 percig sütjük.
( a húst érdemes ki klofolni, mert akkor hamarabb sül, de ez ízlés kérdése )
Az így rántott hús ugyanolyan finom, mint a hagyományos módon készült, sőt az olajból lényeges kevesebbet kell használnunk.
Köretként bármit tálalhatunk!
Jó étvágyat!!!