Szezámagos rántott hús tepsiben

Az ízlés szerint választott húst ( pulyka, csirke, disznó stb... ) , be sózzuk.

Liszt, tojás, szezám magos zsemle morzsában megforgatjuk a hús szeleteket.

Majd a be panírozott húst olajba mártjuk, majd egy sima tepsibe betesszük. Így teszünk minden szelettel amíg a tepsink tele nem lesz a panírozott olajba mártott húsokkal.

Előmelegített 180 - 190fokos sütőbe tesszük és kb. 10 perc sütés után megfordítjuk a húsokat majd újabb 10 percig sütjük.

( a húst érdemes ki klofolni, mert akkor hamarabb sül, de ez ízlés kérdése )

Az így rántott hús ugyanolyan finom, mint a hagyományos módon készült, sőt az olajból lényeges kevesebbet kell használnunk.

Köretként bármit tálalhatunk!

Jó étvágyat!!!

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek