Texasi Corn Dog
Hozzávalók:
1 csésze kukoricaliszt,
1 csésze rendes liszt,
1/4 teáskanál (tk) só,
1/8 tk.bors,
1/4 csésze cukor( én kevesebbet tettem),
4 tk.sütőpor,
1 tojás,
1 csésze tej,
16 frankfurti virsli (én félbevágtam), 16 hurkapálca. (ezeket is megfeleztem).
Egy mélyebb edénybe
összekevertem a száraz hozzávalókat, egy kisebb edénybe a folyékonyakat,
majd hozzá adtam a szárazakhoz. Jól elkevertem. (Sűrű palacsinta tészta
szerűnek kell lennie, hogy ne folyjon le).
E gy vokban 1 liter étolajat jól felmelegítettem. A hurkapálcára felszúrt (kb. 3/4 részig) virsliket először lisztbe, majd a masszába forgattam és az olajba kisütöttem, kb. 3-4 db egy kör. A pálcikákat is beletettem az olajba, így megsült.
Kertész Márta ( receptje)