Pink epertorta, pink habbal
Hozzávalók:
4db tojás
25dk cukor
1dl étolaj
1dl tej
20dkg liszt
fél csomag sütőpor
eper puding
Díszítéshez:
25 dkg eper
tejszínhab
ételfesték
Elkészítése:
A tojást ketté szedjük, a fehérjét külön felverjük egy kis cukorral. A sárgáját, a többi cukrot, olajat és a tejet jól kikeverjük, majd a liszttel összekevert sütőport leszitálva beletesszük és tovább keverjük csomó mentesre. Majd ha kész akkor óvatosan, fehérje habbal össze összekeverjük. A formát olajjal kikenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Mikor kész, kihűlt a tészta akkor kettévágjuk és a belsejét, eper pudinggal bekenjük és eper darabokat rakunk bele, majd újra összeragasszuk. A tetejére és az oldalára is kenünk a pudingból.
Díszítés:
A tejszínhabot ételfestékkel és egy kis kristálycukorral felverjük. ( ügyeljünk arra a hogy a tejszín hideg legyen, mert akkor jobban verődik )
Jó kemény habbá felvertük, azután habzsákba beleszedjük és a képen látható módon feldíszítjük. ( vagy a fantáziánk szerint )
( a poharakban eper turmixot tettünk, és pink tányérral terítettünk )
Jó étvágyat kívánunk!